Güzellik Uzmanlığı Eğitimi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güzellik Uzmanlığı Eğitimi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güzellik uzmanlığı mesleğine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Biz de bu yazımızda sizler için Güzellik uzmanlığı mesleğinin detaylarını anlattık.

Güzellik uzmanı, kanunda belirlenen iş güvenliği kurallarına uygun olarak, çevre ve sağlıkla alakalı kuralları da göz ardı etmeden kozmetik ve bilim teknolojilerinden faydalanarak cilt ve vücut bakımı, epilasyon-depilasyonla makyaj işlemlerini uygulayan kişiye denir.

MEB onaylı Güzellik uzmanlığı eğitimini bitiren kursiyerler uzman olarak mesleklerini sürdürebilecekleri gibi, iş yeri açma belgesi ile kendi iş yerlerini de kurabilecekler. 826 saatlik eğitimi tamamlayıp sınavdan başarılı bir şekilde ayrılan kursiyerler iş yeri açma belgesine de sahip olacaklar. Test ve uygulama olmak üzere iki aşamadan oluşan sınavları geçebilmek için profesyonel bir eğitim almanız gerekiyor.

Bu konuya geçmeden önce Güzellik uzmanlığı eğitiminin içeriğine bakalım:

Güzellik Uzmanlığı Eğitiminin İçeriği

Güzellik uzmanlığı eğitimleri, modüller halinde yapılmaktadır. Bu modüller de kendi içlerinde alt başlıklara ayrılmaktadır. Güzellik uzmanlığı eğitimlerinde; cilt analizi, cilt bakım ve temizliği, depilasyon, epilasyon, kişisel hazırlık yapma, makyaj eğitimi gibi modüller bulunmaktadır. Detaylı bilgilendirmelerin olduğu bu modüller sayesinde işin teorik tarafını halledeceksiniz. Bunun yanında uygulamalı eğitimlerle öğrendiğiniz teorik bilgileri pratikleştirmeniz gerekiyor. Eğitim alacağınız yeri seçerken özellikle uygulamalı derslerin nasıl olduğuna bakmanız çok önemli. Çünkü Güzellik eğitimini tamamlamanız için jüri önünde yapılan uygulamalı sınavı başarılı bir şekilde geçmelisiniz. Bu sınavın kolay olduğu söylenemez. Bu sınavdan geçmek için mutlaka uygulama yapmış olmanız gerekiyor.

Gökşah Eğitim Kurumunda iki aşamalı olarak verilen Güzellik uzmanlığı eğitimleri öğrencilere canlı dersler şeklinde sunulmaktadır. Sınava yaklaşıldığında yine canlı derslerde uygulamalı eğitimler verilmektedir. Uygulamalı sınavdan önce öğrencilerimiz kendi merkezimizde uygulama yapma imkânı bulmaktadır. Dersler ortalama 4 ay sürmektedir. Her hafta yapılan canlı yayınlarda hocamıza birebir sorular yönlendirebilir ve anında cevap alabilirsiniz. Ayrıca dersler kaydedildiği için kaçırdığınız dersi sonra izleyebilirsiniz. PDF dokümanları, deneme sınavları ve pratik bilgilerle pratik bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.

Güzellik uzmanları cilt ve saç bakımı, makyaj, epilasyon, estetik gibi alanlarda hizmet vermektedirler. Güzellik uzmanı olmak için üniversitede resmi olarak belli bir bölüm bitirme zorunluluğu yoktur. 826 saatlik MEB onaylı sertifikayı almak işinizi görecektir.

Kimler Güzellik Uzmanı Olabilir?

Güzellik uzmanı olmayı isteyenler kişilerin sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Müşteri odaklı çalışabilmek

Etkili iletişim kurmak

Çözüm odaklı olmak

Titiz olmak

Temizlik kurallarına dikkat etmek

Detay odaklı çalışabilmek

Güzellik Uzmanları Nerelerde Çalışabilir?

Güzellik Uzmanlığı eğitimleri sonunda alacağınız sertifika ile güzellik salonlarında, polikliniklerde, tıp merkezlerinde, spa merkezlerinde, güzellik uzmanlığı ve estetisyenlik eğitimi vermekte olan kurumlarda eğitmen olarak, hastanelerin ve kliniklerin güzellik ve bakım bölümlerinde, otellerin cilt sağlığı ve vücut bakımı bölümlerinde vb. pek çok yerde iş imkânı bulabilirsiniz. 

 

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Bir Sorunuz mu Var ?

Tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın