Nasıl Güzellik Uzmanı Olunur?

Nasıl Güzellik Uzmanı Olunur?

Son yıllarda estetik kaygının daha çok gündeme gelmeye başlaması ile Güzellik Uzmanlığı mesleği de popüler olmaya başladı. Daha profesyonel hizmet almayı isteyenlerin sayısının artması beraberinde bu mesleğe olan ilgiyi artırdı.

Güzellik Uzmanlığı mevzuatta da yerini aldı ve MEB onaylı eğitimi tamamlayanlara iş yeri açma hakkı verildi. Bu kapsamda 826 saatlik eğitimin tamamlanması ardından teorik ve uygulama sınavlardan başarılı bir şekilde geçilip MEB onaylı Güzellik Uzmanlığı sertifikasının alınması gerekiyor. Ama sadece bu eğitimlerin alınması ile Güzellik Uzmanı olunamaz. İnsan ilişkilerinin çok önemli olduğu bu mesleği yapacak bireylerde olması gereken bazı özellikler vardır.

Güzellik Uzmanı olmak için gerekli hususlar şunlardır:

- Ellerinizi çok iyi kontrol etmelisiniz.

- Hijyen çok önemli olduğu için öncelikle kendi temizliğinize; sonrasında mekân ve aletlerin temizliğine büyük önem vermelisiniz. 

- İnsanlarla iletişiminiz çok iyi olmalıdır. Güler yüzlü ve sabırlı olmalısınız.

- Doğrudan canlı tene müdahale ettiğiniz için kullanılan aletlerin temizliğine ve çalışılan yerin steril olmasına dikkat etmelisiniz.

- Cilt tiplerine hâkim olmalısınız. Kişinin yüz tipine, cildine, vücuduna göre karar verip ona göre yol çizmelisiniz.

- Vücut, cilt, makyaj konusunda teorik ve pratik tüm bilgilere sahip olmalısınız.

Bahsettiğimiz bu özelliklerin yanında Güzellik Uzmanı olan kişinin kendini sürekli güncel tutması, alanı ile alakalı güncel alet ve bilgileri takip etmesi, yeni çıkan ürünleri araştırması ve bunlar hakkında müşterilerine bilgi vermesi de çok önemlidir.

Teknolojinin hızla gelişimi her alanda kendini göstermektedir. Güzellik Uzmanlığı alanında da her geçen gün yeni ve daha güçlü aletler üretilmektedir. Uzman, bu aletleri takip edip gerekli eğitimlerini almalı ve çağın gerisinde kalmamalıdır. Aksi takdirde tüm bu eksiklikler müşteri ve itibar kaybına sebep olacaktır.

Güzellik Uzmanları Hangi Aletleri Kullanır?

Güzellik Uzmanları’nın kullanması gereken bazı aletler vardır. Çünkü kimi uygulamalar aletsiz yapılamaz. Ama bu aletlerin hassas olduğu unutulmamalı ve gerekli yetkinlik olmadan kullanılmamalıdır.

Güzellik Uzmanları’nın eğitim aldıktan sonra kullandığı aletler şunlardır:

- Buhar makinesi

- Solaryum ünitesi

- Sedye ve masaj aletleri

- El ve ayak tırnak bakım aletleri

- Cilt bakım ürünleri

- Vücut ve saç bakım ürünler

- Ağda cihazları

- Parafin cihazları

- Kompakt setler

Ustalık Belgesini Nasıl Alırım?

826 saatlik MEB onaylı Güzellik Uzmanlığı Sertifikanızı aldıktan sonra bölgenizdeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Mesleki Eğitim Merkezine giderek (Örneğin Ankara'da; Gazi Mesleki Eğitim Merkezi, Ahiler Mesleki Eğitim Merkezi, Siteler Mesleki Eğitim Merkezi vb.) Sertifikanızı ibraz edip ayrıca sizden istenilen belgeleri tamamlayıp müracaatınızı yapabilirsiniz. Mesleki Eğitim Merkezi tarafından da yapılacak sınav neticesinde başarılı olduğunuz takdirde ustalık belgenizi alabilirsiniz. Unutmayın eğitim almadan ustalık belgeniz verilmemektedir.

Güzellik Uzmanlığı Eğitimini en güzel şekilde alabilmek ve sektöre hazır hale gelebilmek için sizleri Gökşah Eğitim Kurumuna bekliyoruz! Gökşah Eğitim Kurumunda alanında tecrübeli eğitim kadromuz size hem teorik hem de pratik eğitimler ile yol gösterecek ve tüm eğitimler sonunda MEB onaylı sertifikanızı rahat bir şekilde alabileceksiniz.

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Bir Sorunuz mu Var ?

Tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın