Güzellik Uzmanlığı Eğitimi ve Bilinmesi Gerekenler

Güzellik Uzmanlığı Eğitimi ve Bilinmesi Gerekenler

Güzellik Uzmanı; Güzellik merkezlerinde epilasyon, cilt analizi ve bakımı, profesyonel makyaj, çeşitli vücut işlemleri gerçekleştiren ve bu süreçlerde kozmetik bilimi ve teknolojisinden yararlanarak profesyonel bir şekilde hizmet veren kişidir.

Güzellik Uzmanlığı Eğitimi MEB Onaylı mı?

Evet Güzellik Uzmanlığı Eğitimi T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 06.05.2019 tarih ve 12 sayılı kurul kararı ile onaylanan 4. seviye 826 saatlik müfredat kapsamında verilmektedir.

Güzellik Uzmanlığı Eğitimi kaç saat?

Eğitim toplam 826 saatten oluşmaktadır. Mesleki Eğitim Merkezlerinden USTALIK belgesi almak için en az 756 saatik eğitimi tamamladığını belgelemeniz gerekmektedir. Düşük saatli 4-5 kurs alınarak tamamlanacak saat yerine tek bir kurs ile Ustalık belgesi alınmasının önü açılmıştır. 4. seviye 826 saatik sertifikanızı aldıktan sonra ustalık belgesi için başkaca bir eğitim almanıza gerek yoktur.

Güzellik Uzmanlığı Kursu, Uzaktan Eğitimle yapılıyor mu?

Evet 10.07.2021 tarihi itibari ile Güzellik uzmanlığı'nın Uzaktan Eğitimle yapılmasının önü resmi olarak açılmıştır. 10.07.2021 tarihinde Özel Öğretim Kurumları Standartları Yönergesi Yeniden Düzenlendi. (Yönergeye buradan ulaşabilirsiniz) Düzenlenen yönerge sayesinde hali hazırda örgün eğitim olarak faaliyet gösteren kurslar varolan programlarını yayın odası kurmak şartı ile uzektan eğitimle yapabilecek ibaresi eklendi. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı Haberine buradan ulaşabilirsiniz. Bu sayede Güzellik Uzmanlığı Kursu'da resmi olarak uzaktan eğitimle yapılmaktadır.

Güzellik Uzmanlığı Kursu'na kimler katılabilir?

Bu kurs programına, 19 yaşından gün almış en az ilkokul ve/veya ilköğretim düzeyinde eğitimini tamamlamış Güzellik Uzmanlığı yapabilecek fiziki yeterliliğe sahip herkes katılabilir.

Ustalık belgesini nasıl alırım?

826 saatlik MEB onaylı Güzellik Uzmanlığı Sertifikanızı aldıktan sonra bölgenizdeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Mesleki Eğitim Merkezine giderek (Örneğin Ankara'da; Gazi Mesleki Eğitim Merkezi, Ahiler Mesleki Eğitim Merkezi, Siteler Mesleki Eğitim Merkezi vb) Sertifikanızı ibraz edip ayrıca sizden istenilen belgeleri tamamlayıp müracatınızı yapabilirsiniz. Mesleki Eğitim Merkezi tarafından da yapılacak sınav neticesinde başarılı olduğunuz takdirde uslaık belgenizi alabilirsiniz. Unutmayın eğitim almadan ustalık belgeniz verilmemektedir.

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Bir Sorunuz mu Var ?

Tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın